Chokoladekage uden sukker og mel

Nemme bananvafler med chiafrø

Det er en dejlig dag i dag – weekenden er lige om hjørnet og min dejlige farmor har fødselsdag i dag. Den står derfor på kaffe og lagkage til eftermiddag, i familiens selskab. Jeg stod tidligt op denne morgen, løb mig en lille tur i Fælledparken. Da jeg kom hjem fik jeg pludselig lyst til vafler og jeg havde en banan liggende, så derfor blev det til bananvafler.

Disse vafler er i en sundere udgave end den traditionelle med hvedemel, da disse er fyldt med kostfibre, vitaminer og mineraler fra både havregryn og chiafrø. De er desuden spækket med fuldkorn, som kommer fra havregrynene. Du kan også lave bananvafler uden chiafrø – den opskrift kan du finde her.

De er så nemme at kaste sig ud i. Det hele skal bare blendes og wupti, så har du lynhurtigt vafler! Vaflerne kan også laves med glutenfrie havregryn, hvis du ønsker dem glutenfrie. Det er virkelig lækkert med kardemomme i vaflerne og som en bonus, så har kardemomme en styrkende effekt på immunforsvaret og fremmer en god fordøjelse samt er effektivt mod oppustethed, hvilket jeg ved mange døjer med i hverdagen.

{ Nemme bananvafler med chiafrø, 2-3 stk }

1 moden banan
1 æg
1 æggehvide
1 dl. havregryn
1 spsk. chiafrø
1 lille nip salt
1 tsk. kardemomme
et lille drys vaniljepulver
Kokosolie til stegning


Blend alle ingredienserne sammen ved brug af en stavblender. Inden dejen hældes på det varme vaffeljern, smøres det med lidt kokosolie eller smør. Jeg fik 2 store vafler og en lille af dejen.

Vaflerne er hurtigt færdige, så hold øje med dit vaffeljern. Nyd dine vafler med den topping du vil. Jeg brugte bananskiver, peanutbutter, chokoladesirup og hakket mandler. Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladekage uden sukker og mel