Hjemmelavet müslibarer uden sukker

Chokoladekage uden sukker og mel

Herhjemme får vi tit ikke spist de bananer vi har liggende og det resultere altid i overmodne bananer. Men det gør ingenting, fordi så bager vi bare en kage af dem. Normalt plejer jeg at bage en traditionel banankage, men denne gang blev det til en svampet chokoladekage hvor jeg har brugt de modne bananer, til at søde med. Det fungerede virkelig godt.

Jeg elsker virkelig den klassiske banankage, men jeg synes ofte det kan blive for sødt. Det bryder jeg mig ikke om. Bananerne søder jo meget af sig selv, så jeg synes faktisk ikke, at det er nødvendigt at tilsætte kagen ekstra sukker.

Det tog mig ikke meget mere end 10 minutter at bikse denne kage sammen. Den er så nem, og med få ingredienser. Den smager drøn godt, syndigt og intens af chokolade. Jeg vil nu dele opskriften med Jer.

{ Chokoladekage uden sukker og mel, 10-12 stk. }

4 små overmodne bananer
3 hele æg
1 lille nip salt
3 spsk kakaopulver
2 spsk kokosolie
1 tsk bagepulver
100 g mørk chokolade
2 dl havregryn (glutenfri, hvis du ønsker)
1/2 dl mandelmel
1 tsk vaniljepulver

Topping: 50 g mørk chokolade og groft kokosmel


Tænd oven på 180 grader varmluft. Hak den mørke chokolade groft – jeg synes store stykker er lækrest! Tag dine andre ingredienser og blend dem, til en ensartet masse og vend til sidst den hakkede chokolade i. Hæld massen over i en form – jeg brugte en springform.

Bag kagen i ca. 15-20 minutter, i midten af ovnen. Prik evt. i kagen undervejs med en gaffel, for at se om den er færdig. Gaflen skal kunne slippe uden der hænger kagemasse ved.

Når kagen tages ud, lægges chokoladen på så den smelter. Drys med kokosmel eller hvad du lyster. Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet müslibarer uden sukker