Grove koldhævede kerneboller

Quinoasalat med grønkål & avokado

Jeg er blevet ret glad for en let salat til frokost og hvor der stadig er gjort lidt ud af en god smag, uden det bliver for kedeligt. Jeg spiser ret meget grønkål for tiden, men en anden slags kål kunne også være lækker.

Jeg har i dag nydt en godt portion af denne salat, sammen med et par skefulde humus. Jeg elsker humus og det synes jeg ofte går godt til det meste. Jeg plejer altid at lave en helt klassisk humus på kikærter, spidskommen, chiliflager, hvidløg, tahin samt lidt citron, salt og peber.

Salaten kunne også være god tilbehør til aftensmaden ? måske til en helstegt kylling, fisk eller et stykke oksekød.

Når jeg laver en salat, går jeg altid efter at den gerne må være sød, syrlig, (nogle gange salt), cremet og sprød. Den kombination har jeg i dag ramt plet på. Jeg har vendt salaten i en honning-sennep-dressing, og toppet med granatæblekerner. Det smager dejligt sød og syrligt på samme tid, og så er det bare rent udseendesmæssigt fint, synes jeg.

Quinoasalat med grønkål og avokado (4 personer)

3 dl rød quinoa eller almindelig

1 håndfuld saltmandler (opskriften finder du her)

3 store håndfulde grønkål

2 dl granatæblekerner

1 stor avocado

Honning-senneps-dressing

1 tsk. honning

1 tsk. dijonsennep

3 spsk. olivenolie

1 spsk. citronsaft

Salt og peber

Fremgangsmåde: Alle ingredienser røres godt sammen.

Fremgangsmåde:

Kog quinoaen i letsaltet vand i 15-20 minutter – følg evt. pakkens anvisning. Vend din kogte quinoa med dressingen.

Tag din grønkål og hak den fint, hvis ikke du har fundet et grønkål på pose, hvor den allerede er hakket. Bland grønkålen i den kogte quinoa og kom den i en skål. Skær avocadoen i tern og fordel det over salaten sammen med de ristede mandler.

TIP: Servér salaten lun eller kold – begge dele er lækkert. Velbekomme!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grove koldhævede kerneboller