International vaffeldag

Grove koldhævede kerneboller

Godmorgen. Lige nu sidder jeg i skrivende stund og nyder en kernebolle med ost og smør på, til en kop kaffe. Jeg elsker at starte min søndag morgen, på denne måde. Nu vil jeg nuppe en mere, sammen med min familie inden turen igen går hjem mod København.

Disse koldhævede grovboller, er simpelthen de nemmeste at lave. Aftenen før, sættes dejen nemlig bare over og derefter skal den på køl. Næste dag har du boller ? helt uden at dejen skal æltes eller efterhæve. Bollerne skal bare på bagepladen som klatter – ikke noget med at forme dem, og så direkte i ovnen. SÅ nemt! Du kan selvfølgelig også forme dem lidt mere, men jeg kan bare godt lide det “rustikke udtryk”.

{ Grove koldhævede kerneboller, 10 stk }

15 g gær
6 dl koldt vand
1 spsk. olie
1 tsk. groft salt
4 dl grahamsmel eller anden type groft mel
4 dl hvedemel
1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø


Gæren røres ud i det kolde vand, indtil det er opløst. Tilsæt derefter salt og olie.

Tilsæt først det grove mel lidt efter lidt og derefter durum melet samt kernerne. Ælt godt – ca. 10 min på røremaskine, hvis du har en. Ellers i hånden, indtil massen har samlet sig og slipper kanterne på skålen.

Lad dem natten over, gerne 12 timer, hvis du har tiden.

Brug en ske til at lave dej-klatter på bagepapiret. Til sidst pensles de med lidt vand og bollerne drysses med lidt ekstra kerner.

Bages ved 200 graders varmluft i 20 minutter, i midten i en forvarmet ovn.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

International vaffeldag