Grove surdejsboller - næsten rugbrødsboller

Sund banankage med chokolade og fuldkorns speltmel

Sund banankage med chokolade og fuldkorns speltmel
Sund banankage med chokolade går man vist aldrig galt i byen med. Der er ikke noget bedre end at bage en lækker banankage, med de overmodne bananer, der har lagt længe nok i frugtskålen og udviklet en sødme, således man ikke behøver at bruge sukker i sin kage. På den måde undgår man også madspild. Hvis ikke jeg laver kage af mine bananer, så fryser jeg dem ned og bruger dem i en smoothieeller en sukkerfri banangranola

SUND BANANKAGE MED CHOKOLADE

I stedet for anvende havregryn i opskriften som jeg gør i som jeg gør i her i sund banankage uden mel, har jeg valgt at bruge fuldkorns speltmel denne gang. Det giver en lækker smag og kagen virker også mere grov i det, uden det bliver alt for meget – samtidig er den stadig lækker svampet. Det giver bare lidt mere struktur til kagen, og så bliver den selvfølglig mere rig på fuldkorn og kostfibre, som hvis man undlod mel fuldstændig. Du kan også lave en sund banankage med kaffe og chokolade.Sund banankage med chokolade og fuldkorns speltmel

BANANKAGE UDEN SUKKER

Når bananerne er modne, afgiver de en enorm sødme. Dette betyder, at opskriften på banankagen  her er uden sukker. Har du en meget sød tand, kan du sagtens komme en spsk honning eller to i.

{ Sund banankage med chokolade og fuldkorns speltmel }

1 rugbrødsform
2 æg
2 modne bananer
1 spsk. kokosolie, smeltet
1 tsk. bagepulver
1 knivspids salt
100 g fuldkorns speltmel eller anden type groft mel
50 g mørk chokolade, hakket
1 dl hasselnødder

Topping:
30 g mørk chokolade, hakket
kokoschips


Mos bananen i en skål, med en gaffel. Tilsæt kokosolie og æg. Pisk godt sammen.

I en anden skål blandes mel, salt og bagepulver. Rør det sammen med de moste bananer. Vend hasselnødder og den hakkede chokolade i dejen.

Kom dejen ned form beklædt med bagepapir eller smurt med olie. Jeg brugte en aflang rugbrødsform på 21 cm. Bag kagen ved 180 grader i ca. 20 minutter til den er let gylden.

Når kagen kommer ud af ovnen, tilsættes 30 g chokolade – lad det smelte ud over og fordel med en kniv, så hele overfladen er dækket. Drys med kokosflager.

Lad den køle af inden du spiser den (hvis du kan vente). Velbekomme!

Sund banankage med chokolade og fuldkorns speltmel Sund banankage med chokolade og fuldkorns speltmel

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grove surdejsboller - næsten rugbrødsboller