Grove surdejsboller - næsten rugbrødsboller

Sund banankage med chokolade og fuldkorns speltmel

Der er ikke noget bedre end at bage en lækker banankage, med de overmodne bananer, der har lagt længe nok i frugtskålen og udviklet en sødme, således man ikke behøver at bruge sukker i sin kage. På den måde undgår man også madspild. Hvis ikke jeg laver kage af mine bananer, så fryser jeg dem ned og bruger dem i en smoothie.

Jeg lavede igår denne kage banankage med chokoladestykker i til min studiegruppe. Vi er igang med at skrive eksamensopgave, så hen ad dagen kunne hjernen godt bruge nogle gode kulhydrater.

I stedet for at bruge havregryn, som jeg gør i denne glutenfrie banankage, har jeg valgt at bruge fuldkorns speltmel denne gang. Det giver en lækker smag og kagen virker også mere grov i det, uden det bliver alt for meget – samtidig er den stadig lækker svampet. Det giver bare lidt mere struktur til kagen, og så bliver den selvfølglig mere rig på fuldkorn og kostfibre, som hvis man undlod mel fuldstændig.

{ Sund banankage med chokolade og fuldkorns speltmel }

1 rugbrødsform
2 æg
2 store overmodne bananer
1 spsk. kokosolie
1 tsk. vaniljpulver
1 tsk. bagepulver
1 knivspids salt
100g fuldkorns speltmel eller anden type groft mel
50g mørk chokolade, 70 %

Topping:
50g hakket mørk chokolade, 70 %
kokoschips


Start med at hakke den mørke chokolade i stykker. Blend derefter alle ingredienser, undtagen chokoladestykkerne, som efterfølgende skal vendes i.

Kom dejen ned form beklædt med bagepapir. Jeg brugte en aflang rugbrødsform på 21 cm. Bag kagen ved 180 grader i ca. 20 minutter til den er let gylden. Når kagen kommer ud af ovnen, tilsæt den anden del hakket mørk chokolade og lad det smelte ud over. Drys med kokosflager for pynt, eller hvad du ellers lyster til.

Lad den køle af inden du spiser den. Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grove surdejsboller - næsten rugbrødsboller