Annonce

Sund banankage med chokolade

Sund banankage

En hjemmebagt sund banankage med chokolade går man vist aldrig galt i byen med. Der er ikke noget bedre end at bage en lækker svampet kage af nogle overmodne bananer, der har ligget længe nok i frugtskålen og udviklet en vidunderlig sødme. Det betyder også at man ikke behøver at bruge sukker i sin kage. Jeg laver næsten altid selv en sundere version af banankage, da kagen hverken behøver smør og sukker for at være lækker og svampet.

Sådan en sund kage med banan er noget de fleste kan lide at få serveret et stykke af. Server banankagen som et sødt mellemmåltid eller nyd den som en sund kage til eftermiddagshyggen. Den er lækker og mættende, og samtidig er den fyldt med fibre, protein og vitaminer.

Sund banankage

Sund banankage

Sund banankage uden sukker. Nemt og mere simpelt bliver det ikke. Banankage lavet med med overmodne bananer, chokolade og hasselnødder.
4,88 fra 24 stemmer
Antal: 8 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse20 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Mos bananerne i en skål, med en gaffel. 
  • Tilsæt kokosolie og æg. Pisk godt sammen.
  • I en anden skål blandes mel, salt og bagepulver. 
  • Rør det sammen med de moste bananer. 
  • Vend grofthakkede hasselnødder og den hakkede chokolade i dejen.
  • Kom dejen ned i rugbrødsformen beklædt med bagepapir eller smurt med olie. Jeg brugte en aflang rugbrødsform på 21 cm. 
  • Bag kagen ved 180° ved varmluft i ca. 20 minutter til den er let gylden.
  • Når kagen kommer ud af ovnen, tilsættes 30 g chokolade – lad det smelte ud over og fordel med en kniv, så hele overfladen er dækket. 
  • Drys med kokosflager.
  • Lad den køle af inden du spiser den (hvis du kan vente). 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hurtig og nem opskrift på sund banankage uden sukker

Når bananerne er modne, afgiver de en enorm sødme. Dette betyder, at opskriften på banankagen her, er uden sukker. Har du derfor diabetes eller vil du blot udelade at spise for meget tilsat sukker, er denne banankage måske noget for dig. Du kan også sagtens nyde denne sukkerfri banankage til morgenmad, hvis du er på farten. Det er nemt lige at snuppe et stykke med i hånden.

Selve dejen til en sund banankagen er super simpel at røre sammen. Jeg har endda vist hvordan fremgangsmåden er for kagen i en video, som du kan se i opskriften ovenfor. Bananen moses i en skål og derefter tilsættes de resterende ingredienser: Æg, kokosolie, bagepulver, mel og chokolade. Hele fremgangsmåde kan du finde i opskriften ovenfor. Har du en meget sød tand, kan du sagtens komme en spsk honning eller to i. Det vil kun være med til at fremme bananernes sødme lidt mere. Derudover er et lille nip salt godt at komme i dejen.

En sund banankage med chokolade og nødder for alle

Denne sunde banankage er for alle: Den er diabetesvenlig, børnevenlig, uden raffineret sukker, og så er den spækket med sunde fedtstoffer fra nødderne. Den er bare virkelig god!

Sundt bananbrød
Lækkert svampet brød med banan og chokolade. Det sunde bananbrød er uden sukker og uden mel
Gå til opskrift
sundt-bananbroed-med-dadler-og-chokolade-768x1024

I stedet for anvende havregryn i opskriften som jeg gør i som jeg gør i min opskrift på bananbrød, har jeg valgt at bruge fuldkorns speltmel denne gang. Det giver en lækker smag og kagen virker også mere grov i det, uden det bliver alt for meget – den er stadig lækker svampet! Det giver bare lidt mere struktur til kagen, og så bliver den selvfølglig mere rig på fuldkorn og kostfibre, som hvis man undlod mel fuldstændig.

Sund banankage med chokolade

Der er tilføjet chokolade i opskriften på den sunde banankage

Nu skriver jeg at banankagen er sund, og det vil jeg nu vove at påstå den er med eller uden chokolade. Det handler jo om mængderne – generelt når det kommer til alt slags mad og fødevarer.

Jeg har chokoladestykker i min banankage, fordi jeg synes banan og chokolade er et perfekt match. Der er også chokolade på toppen som jeg drysser på mens kagen stadig er varm, så det kan smelte. På den måde er det nemmere at smøre ud med en kniv og til sidst kan du toppe med kokosflager. Du kan også hakke lidt mandler eller hasselnødder til at pynte af med.

Sund banankage med chokolade og fuldkorns speltmel

Spændnede opskrifter hvis du har flere overmodne bananer

I stedet for at smide overmodne bananer ud, så kan du bruge dem i lækkert bagværk. På den måde undgår du madspild. Hvis ikke jeg bager mig sund banankage af de overmodne bananer, så fryser jeg dem gerne ned til fx smoothies eller bananis. Men jeg elsker også at lave sprød banangranola i ovn eller bananpandekager.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

23 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments