Asiatisk-inspireret nudelsalat med kylling

“Må du godt spise det?”

… “Ja, må du da ikke det?” ?
Et spørgsmål, som jeg fået en del gange på min vej. Specielt i forbindelse med, at folk hører jeg studerer Ernæring- og Sundhed. Jeg støder tit på sætningen “Jamen I spiser da ikke kage og “usunde” fødevarer, gør I?“. Og dér tager du fuldstændig fejl. Jeg spiser mega meget kage – ‘sundt’, som ‘usundt’!

Jeg synes, at det godt kan være lidt ærgerligt at blive sat i boks på den måde, fordi man har en interesse i sundhed. Det tror jeg ikke engang man skal være ernæring- og sundhedsstuderende for at kunne sætte sig ind i. Fordi man lever sundt, er det ikke ensbetydende med, at man skal springe kagen oven. Tværtimod, der skal være plads til det hele, efter min mening.

Min kost er på ingen måde særlig striks ? som i overhovedet ikke faktisk. Alt er tilladt. Jeg spiser efter alt med måde-princippet, som fungere bedst for mig. Jeg har ikke lyst til at udelukke nogen fødevarer fra min kost. Jeg tror på, at lidt af det hele er godt for mig. Har jeg lyst til slik og kage en gang imellem, eller hver dag så skal der nok være plads til det – for mig handler det bare om mængden og kvaliteten af det jeg spiser.

Fordi jeg elsker sundhed og bevægelse, betyder det ikke, at min kost kun går under kategorien sund kost – og hvad er sund kost overhovedet? Jeg er aktiv 3-4 gange om ugen og cykler hver dag, så med min moderate motion, kan der sagtens være plads til junk og søde sager. Det handler bare om mængderne.

“Du bliver ikke tyk af at spise én pizza, ligesom du heller ikke bliver slank af at spise én salat”

Det som egentligt er hele essensen i dette indlæg er, at folk ikke bør sættes i bås for hvem de er og hvad de har af interesser – heller ikke for hvad de vælger at spise og ikke spise. Ingen skal bestemme hvad du må og ikke må spise – dét skal du, fordi du kender dig bedst, og hvad din krop har det bedst med!

Hvad er dit syn på dette? Har du oplevet noget lignende?

// Maria Charlotte

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Asiatisk-inspireret nudelsalat med kylling