Kulhydrat gør dig ikke overvægtig

Bønne-chokoladekage m. twist af kaffe & kokosfrosting

Har du heller ikke helt planlagt lækkerier for weekenden, så skal du virkelig overveje denne smagsoplevelse af en bønnekage at være! Det vil du ikke fortryde.

Min veninde Elisa og jeg lavede den anden dag denne overdådige lækre chokoladekage lavet på bønner og med en lidt anderledes ingrediens: kaffe. Den blev virkelig lækker og dejlig snasket, som jeg elsker når kage er! Den blev så lækker, at jeg har gerne vil dele opskriften med Jer nu.

Lad dig ikke skræmme af bønnerne! Du kan nemlig ikke smage dem – til gengæld giver de en lækker konsistens. Bønner er fyldt med kostfibre og protein, hvilket efter min mening er spændende at eksperimentere med i kage, således den får et sundere twist.

Bønnechokoladekage til 8 personer:

1 dåse sorte bønner

4 spsk kakaopulver

1 tsk. vaniljepulver

1 dl affedtet mandelmel eller 1 dl mandler malet til mel

2 hele æg

1 dl espresso

1 mellem Banan

3 spsk Sukrin Gold eller andet sødme (sukker eller honning)

1 tsk bagepulver

1 spsk kokosolie (kan undlades)

50 g grofthakket chokolade 70%

kokosflager til pynt

Frosting:

Den fede del fra kokosmælken

1 spsk kakaopulver

30g chokolade 70%

Fremgangsmåde:

Blend alle ingredienserne, til en ensartet masse. Vend til sidst chokoladen i. Bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter og lad derefter kagen afkøle. Jeg bagte min i en springform, 20 cm i diameter.

Lav imens frostingen:
Smelt chokoladen. Tag den fede del af kokosmælken fra – (gemt evt. kokosvandet til en smoothie). Når chokoladen er smeltet, piskes den fede del af kokosmælken til det bliver meget cremet. Derfter blandes lidt af den smeltede chokolade langsomt i, for at det ikke skiller. Tilsæt kakaopulveret til sidst kakaopulver og rør godt.
Smør frostingen ud på den kolde kage og pynt med kokosflager.

2 kommentarer

  • Ikke med dadler nej, men jeg har en opskrift på nogle bananmuffins, hvor det kun er banan der giver sødme. Er det en du skal bruge lige nu, fordi ellers kommer den snart på bloggen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Virkelig en god kage

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kulhydrat gør dig ikke overvægtig