Nytårsforsæt og en sundere livsstil?

Svampet banankage med blå birkes

Jeg er netop igang med at skrive eksamen lige nu og dét kræver lidt ekstra lækkert. Jeg elsker kage og jeg havde modne bananer liggende, så det var oplagt med en banankage. Denne er lidt utraditionel med blå birkes, men prøv det – det er rigtig lækkert! Kagen er en lidt grovere banankage, da jeg godt kan lide der er lidt bid i.

Ingredienser for en rugbrødsform på 15cm:

3 modne bananer

2 æg

2 spsk kokosolie

1 tsk vaniljepulver

1 lille nip salt

1 dl finvalsede glutenfri havregryn eller almindelige blendet til mel

2 spsk affedtet affedtet mandelmel

1 tsk bagepulver

1 spsk blå birkes

30 g mørk chokolade 70%

+ ekstra chokolade til overtræk

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Lav havregryn til havrmel ved at blende dem. Blend bananerne, kokosolien og æggene med en stavblender. Hak chokoladen og bland alle tørre ingredienser sammen i en skål og vend det derefter i bananmassen.

Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir og bag kagen i ca. 20 minutter, da den ikke er så høj så hold øje. Mens kagen stadig er varm, kan du lægge chokoladestykker på og lade dem smelte og fordele det godt.

Lad kage køle af – den er i øvrigt mega lækker kold også.

Med modne bananer kan du også prøve mine brunch bananpandekager eller bananvafler.

// Indeholder affiliate links

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nytårsforsæt og en sundere livsstil?