Sunde og nemme bananvafler uden mel

Grahamsboller – de nemmeste

Det er koldt udenfor (igen) i dag. Jeg fryser og jeg har bare lyst til boller og en god kop the her til morgen. Disse grahamsboller er en sikker vinder, som jeg altid vender tilbage til. Jeg elsker at bage og lave alting fra bunden af og min plan er også er at lave flere forskellige brødtyper, men det må blive næste gang!

Disse boller er både luftige, mætter dejligt også er de fyldt med fuldkorn og kostfibre. De er så nemme at lave – man rører bare hele baduljen sammen også passe de ellers sig selv. Også skal de bare på bagepladen som klatter – ikke noget med at forme dem. Jeg kan godt lide at de ser rustikke ud og ligner brud. Så bliver det altså ikke meget nemmere at bage selv. Nu vil jeg nyde mig en bolle, gemme lidt til dagene og ellers smide resten i fryseren.

Se også inspiration til andre boller lige her

{ Grahamsboller – de nemmeste, 24 stk }

1 pakke gær
7 dl lunken vand
1 tsk. flagesalt
1 spsk. honning
1 spsk. olie
500 g grahamsmel
300g hvedemel
græskarkerner til at toppe med


Gæren udrøres i vandet indtil det er opløst. Tilsæt derefter salt og olie. Tilsæt først det grove mel lidt efter lidt og derefter hvedemel. Ælt godt – ca. 10 min på røremaskine, hvis du har en.

Dejen må gerne være til den lidt klistret side. Tilsæt evt. lidt ekstra hvedemel, hvis den er for flydende. Bollerne skal ikke hæve.

Pensel dem med lidt vand og drys med græskarkerner på toppen.

Brug en ske til at lave dej-klatter på bagepapiret og lad dem efterhæve 30 minutter. Til sidst pensles de med lidt vand og drysses med græskarkerner.

Bages ved 200 graders varmluft i 20 minutter ved en forvarmet ovn. Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde og nemme bananvafler uden mel